El Nord d'Alemanya amb Moto

Berlín i la Costa de la Mar Bàltica

La preciosa costa de la Mar Bàltica és un popular destí entre els alemanys però encara gairebé desconeguda a l'estranger. Raó suficient per a nosaltres per a explorar les seves illes, llacunes i pobles medievals. Les platges són de sorra fina, al juliol la temperatura de l'aigua arribarà als 20 centígrads, suficient per a donar-nos un capbussó. Hi ha platges immenses, la més llarga a l'illa Usedom s'estén per 42 quilòmetres.

No hi ha millor lloc per a començar la ruta que la capital alemanya Berlín on passarem el cap de setmana. Us ensenyaré els llocs més emblemàtics, l'Alexanderplatz, la Porta de Brandenburg, el parlament, el Checkpoint Charlie i el tros més llarg conservat de l'històric Mur. I us ensenyaré la casa on continua vivint Angela Merkel ;-)

Veurem molts llocs de la moguda història d'Alemanya, medievals, del nazisme, de la Segona Guerra Mundial i de l'època socialista. No tancarem els ulls davant dels temps més foscos i visitarem també el Camp de Concentració Bergen-Belsen.

Finalment farem un volt cap a Wolfsburg. La seu de Volkswagen presenta totes les seves marques en una espècie de parc temàtic anomenat "Ciutat de l'Automòbil". Creuarem el massís de l'Harz per carreteres corbades i un dels ponts penjants més llargs del món. A més podrem gaudir de trams d'autovia sense cap límit de velocitat, una experiència única per les carreteres d'aquest món.

Em fa molta il·lusió ensenyar-vos les meves terres :-)

Llogarem les motos a Berlín, hi ha models de BMW, Kawasaki i Ducati. Si algú prefereix anar amb la seva moto pròpia ho pot fer sense problema. Des de La Jonquera són uns 1.720 km.

Distància total: 1.500 km
Dies total: 9, Dies en Moto: 6
Mitjana diària: 250 km
Preu: per persona 1.750 € + vol (entre 100 i 250 €) + lloguer de moto (segons model entre 480 i 700 €)
Propera sortida: Del 8 al 16 de Juliol 2023

Llocs destacats

La Torre de Televisió a la Alexanderplatz de Berlín

Berlín

30 anys després de la seva reunificació, la capital d'Alemanya continua sent una ciutat extraordinària i segueix en transformació constant. Liberal, profundament cosmopolita i alternativa.
Autovíes sense limits de velocitat a Alemanya

Autovíes sense límits de velocitat

A diferència d'altres rutes no evitarem les autovies. Agafarem trams sense cap límit de velocitat. Podem donar gas fins als 180, als 200 o més. Sense por o mala consciència. Una oportunitat única.
L'Illa d'Usedom - Viatge en Moto per Alemanya

L'Illa Usedom

L'illa més oriental està dividida entre Alemanya i Polònia. És un dels llocs amb més hores de sol de tot el país. Les seves platges infinites i les seves llacunes la converteixen en un paradís de la tranquil·litat.
La ciutat medieval de Greifswald és ciutat natal del futbolista Toni Kroos

Greifswald

La ciutat natal del futbolista Toni Kroos és una preciositat. El focus de la bellesa és la plaça central amb l'edifici de l'ajuntament, construït en el segle 13.
Rügen és la major illa d'Alemanya

L'Illa Rügen

Arribarem a la major illa alemanya en pocs minuts en ferri. És famosa pels seus parcs naturals i els seus penya-segats blancs.
El famòs moll de la ciutat portuaria Sellin

Sellin

El més bonic de tots els molls de la costa del Bàltic és el de Sellin. S'estén gairebé 400 metres mar endins.
El far de la preciosa península Darss

La Península Darss

La major part de l'idíl·lica península està coberta de boscos. Les antigues cases dels pescadors porten teulades de palla.
A Wismar es va roda la pel·lícula Nosferatu

Wismar

La petita ciutat portuària va servir com a escenari principal de la clàssica pel·lícula del cinema de terror "Nosferatu", rodada l'any 1921.
El romàntic castell de Schwerin

El Castell de Schwerin

El palau dels ducs de Mecklenburgo serveix avui dia com a seu del govern de l'estat federal. El seu aspecte romàntic en una illa enmig del llac atreu molts visitants.
Lübeck, patrimoni cultural de l'humanitat de l'UNESCO

Lübeck, la "capital" de la Hansa

Ja fa 35 anys que aquesta perla de ciutat medieval va ser declarada Patrimoni de l'Humanitat. En els seus temps d'or va ser la ciutat més rica del Bàltic i tot el nord d'Europa.
Lüneburg és una altra preciositat de ciutat històrica

Lüneburg

La romàntica ciutat medieval és sinònim de qualitat de vida. Segons Wikipedia "té la segona proporció de bars per metre quadrat i per residents a Europa després de Madrid".
El camp de Concentració Bergen-Belsen

El Camp de Concentració Bergen-Belsen

Anne Frank, potser la víctoma més famosa de l'Holocaust, va morir a Bergen un dia desconegut al Març del 1945. De les instal·lacions originals no queda molta cosa, però l'excel·lent museu documenta gràficament les dimensions del terror.
La seu de la Volkswagen a Wolfsburg

Autostadt Wolfsburg

La seu de Volkswagen a Wolfsburg sembla a una fira. Cada marca del grup ocupa un dels vuit pavellons, inclús Porsche, Seat, Bugatti o Lamborghini. A més trobem un gran museu de la història de l'automòbil.
El pont penjat Titan RT

El Pont Penjant Titan RT

La serralada més alta del nord d'Alemanya, el massís de l'Harz, ens convida a gaudir de carreteres corbades. Creuarem a peu un dels ponts penjants a l'estil Nepal més llargs i alts d'Europa.
Potsdam, la capital de Brandenburg

Potsdam

El conjunt de la capital de l'estat de Brandenburg i del seu entorn va ser declarat Patrimoni de la Humanitat. És famosa per la conferència de Stalin, Churchill i Truman després de la Segona Guerra Mundial.
El pont dels espíes, un lloc històric de la Guerra Freda té moltes anècdotes per explicar

El Pont dels Espies

Durant la Guerra Freda, Americans i Russos van usar el pont per a l'intercanvi d'espies capturats. Steven Spielberg va immortalitzar part de la curiosa història en la seva pel·lícula del mateix nom.

El cost del viatge al detall

Preu base per persona (hotels, guia, organització, vehicle de servei, IVA): 1.750 €
Vol (segons companyia i aeroport de sortida): entre 100 i 250 €
Lloguer de moto segons model de BMW, Kawasaki o Ducati: entre 480 i 700 €
Hi ha quantitat de models disponibles per exemple BMW F900, S1000, R1250, Kawasaki Ninja, Z900, Versys 1000, Ducati Scrambler, Monster Plus, Pannigale, Streetfighter.

Suplement d'habitació individual: 520 €
Consulta la secció "Preguntes Freqüents" per conèixer tota la informació práctica sobre els nostres viatges.
Fitxa tècnica del viatge en format pdf per a imprimir la informació pràctica. (Disponible en breu.)

El mapa de la Ruta en Moto per Alemanya
El mapa del nostre itinerari en moto pelr Alemanya