Israel i Palestina

quatre mars i un desert amb Moto

Actualment no hi ha cap empresa de lloguer que ens pugui garantir la disponibilitat d'almenys sis motos. Per tant, aquest interessantíssim viatge en grup ha de quedar suspès fins a pròxim avís. No obstant això, si ho voleu fer per compte propi, us podem ajudar amb tots els aspectes del viatge.

El nom d'Israel és gairebé sinònim de conflicte, tensions constants i rivalitat entre religiosos fanàtics. Cau en l'oblit que tractem d'una terra de contrastos dramàtics i d'una bellesa impressionant, plena de vida variada i vibrant. Un territori de les dimensions de Catalunya abasta regions tan diferents com la dolça Costa Mediterrànea, l'extrem Mar Mort, els paisatges lunars del Desert de Nègueb, les abruptes Muntanyes de Cisjordània i les planes verdes i fèrtils de Galilea.

Nosaltres volem descobrir-ho tot: la bellesa dels seus paisatges, el llegat de la seva turbulenta història, la realitat dels seus omnipresents conflictes, la increïble varietat de les seves gents, entre palestins, àrabs, drusos, etíops, beduïns, jueus orientals, occidentals i ortodoxos. Ignorant la manipulació mediàtica que pinta tot en blanc i negre volem veure tots els matisos per a poder treure les nostres pròpies conclusions.

Algunes realitats seran cruels, però en qualsevol lloc ens rebran amb els braços oberts. Tots se senten malentesos. Si algú vol entendre el món (o doblegar-se davant la impossibilitat d'entendre-ho), Israel i Palestina són els llocs per a aproximar-se.

Distància total: 1.400 km
Mitjana diària:  210 km
Díes de viatge: 9
Preu per persona: 1.895 € + vol + moto
Països creuats: Israel y Cisjordania
Propera sortida: a determinar

Llocs Destacats

Jerusalem, ciutat sagrada de tres religions.

Jerusalem

Fa centenars d'anys que Jerusalem és el focus de conflicte entre les tres grans religions monoteistes: el cristianisme, l'islam i el judaisme. Una ciutat fascinant, repleta d'història.

Mar Saba, un monestir ortodox a Cisjordània.

Cisjordània

Travessar la frontera i visitar els territoris palestins és crucial per a fer-se una idea de la realitat del conflicte. Segons les condicions actuals de seguretat visitarem almenys la ciutat de Betlem.

Paisatges extrems al desert d'Israel.

El desert del Nègeb

Gaudirem de paisatges de bellesa extraordinària. La posta del sol sobre el Cràter Ramón i milions d'estrelles en el cel del desert seran imatges inoblidables.

fauna marina al mar roig.

El Mar Roig

Fins i tot a l'hivern ens podem permetre un bany en el Golf de Aqaba. La mar tropical fascina amb la seva rica flora i fauna en els esculls de coral.

Massada - Patrimoni de la Humanitat

Masada

Entre la infinitat de ruïnes arqueològiques, la llegendària fortalesa al cim d'una muntanya aïllada és sens dubte un dels jaciments més fascinants.

El Mar Mort, punt extrem del planeta

El Mar Mort

El punt més baix de la superfície de la terra sembla d'un altre planeta. A 430 metres sota el nivell de la mar experimentarem les estranyes sensacions d'un bany en un llac extremadament salat.

Bateig al riu Jordà

El Valle del rió Jordán

Milers de pelegrins cristians es tornen a deixar batejar en les aigües del riu que marca la frontera amb Jordània. Descobrirem Jericó, suposadament la ciutat més antiga del món.

Cafarnaüm, un de molts llocs del Nou Testament al Mar de Galilea

El llac de Tiberíades

Les ribes del llac estan repletes de llocs del Nou Testament. Alguns resulten interessants Fins i tot per a ateus. Des d'unes ruïnes romanes gaudirem de magnífiques vistes del llac.

La guerra del 1973 encara és present als Alts del Golan

Els Alts del Golan

En cap altre lloc la violència del conflicte és més palpable que en els pujols de la frontera amb Síria. Trobem trinxeres, tancs, búnquers i les restes de pobles abandonats en la guerra del 1967.

La cascada Ha Tahana, a prop de la frontera del Líban

Galilea

Just davant de la frontera del Líban trobem la preciosa cascada Ha Tahama. Kafr Kanna és suposadament el lloc del miracle de convertir aigua en vi. Ens pararem per a prendre una copa.

La ciutat milenaria d'Akko es patrimoni de la humanitat

La costa del Mediterràni

A la ciutat d'Acre o Akko trobarem l'altra punt de l'estimat Mare Nostrum. El barri antic medieval és una perla declarat patrimoni de la humanitat.

Arquitectura Bauhaus a Tel Aviv

Tel Aviv i Jaffa

La ciutat més liberal de tot l'orient pròxim fascina amb la seva arquitectura a l'estil Bauhaus i una vida nocturna sense comparació en aquesta regió del món.El mapa de la nostra ruta per Israel i Palestina amb moto