Preguntes Freqüents

sobre els nostres viatges en moto

Em puc fiar d'una agència petita i poc coneguda?
Absolutament. Som una agència oficial registrada i amb llicència complint amb totes les normatives establertes. Portem més de deu anys organitzant viatges i volem afegir molts més. El tracte serà molt més personal que el d'una multinacional. Pots parlar personalment amb el guia que t'acompanyarà durant el viatge i li pots cridar sempre per a aclarir qualsevol dubte.

On puc trobar ressenyes de viatgers anteriors?
En la nostra pàgina de referències trobaràs comentaris de viatgers des del 2008 fins avui. He portat gent de tots els racons de la península i de les illes. Et puc proporcionar el número de telèfon de persones de la teva zona que han viatjat amb mi.


EL COST

Quant costen els viatges en total?
El cost total és la suma del preu basi del viatge, el vol i el lloguer de moto. Cal afegir les despeses durant el viatge, sobretot menjars i sopars. És recomanable contractar una assegurança de viatges.

Els àpats estan inclosos?
Els menjars i sopars no estan incloses. Molts hotels ofereixen un esmorzar continental gratuït.

Per què no hi ha un preu "tot inclòs"?
No és possible oferir un tot inclòs per a un viatge d'aventura. Hem de canviar d'hotel cada dia. Ens parem a menjar en un poble o un altre segons com avancem per la ruta. Uns mengen filet i altres prefereixen una amanida ...
Com ja se sap, els preus dels vols poden variar bastant. Segons el seu aeroport d'origen, els viatgers volaran amb companyies diferents.
Els diferents models de moto també tenen preus de lloguer diferents.

Com pagaré el viatge?
Abans de la teva reserva et preparo una factura proforma, perquè sàpigues exactament quin cost t'espera. Amb la reserva cal fer una transferència de l'import del lloguer de la moto i del 30% del preu base. La resta ha de ser ingressada un mes abans de la sortida. L'agència de viatges que emet els bitllets els cobrarà a través de la teva targeta de crèdit.

Vaig sol, puc compartir habitació amb una altra persona?
Si hi ha una altra persona disposada, sense problema. Ja us posaré en contacte abans del viatge.


LA RESERVA

Amb quina antelació haig de reservar?
Per a aconseguir les millors tarifes de vol és recomanable reservar amb uns quatre mesos d'antelació.

Com funciona el procés de reserva?
Us enviaré una fitxa de reserva que m'heu d'omplir amb les vostres dades personals. Pot semblar que demani molts datos, però realment els necessito per a comprar vols, reservar la moto i sol·licitar el permís d'entada als Estats Units.

 

Les Motos

Quin permís de conduir necessito?
Has de tenir el carnet A sense limitacions en vigor. No hi ha motos disponibles que es pugui portar amb carnet A1.

Quins models de moto hi ha?
L'oferta de models depèn de cada ruta. Típicament hi ha una bona varietat de models de Harley Davidson. Depenent de la ruta, també hi pot haver Honda Goldwing i models de BMW, Indian o Triumph. Abans de reservar t'enviaré un llistat dels models disponibles en la teva ruta. Si tens dubtes de quin model triar, trobaràs al nostre blog unes reflexions i datos tècnics que et poden ajudar.

Totes les motos tenen el mateix preu?
No, el preu varia entre diferents models i entre les diferents rutes també. Les motos no americanes solen ser una mica més cares que les Harley.

Hi ha una garantia de model?
En alguns punts de recollida es pot aconseguir una garantia pagant 88 Dòlars addicionals. En altres llocs la casa de lloguer no garanteix la disponibilitat de models determinats, però farà el possible perquè tinguis la màquina dels teus somnis.

No estic acostumat a portar motos tan pesades com les Harley Davidson.
Una vegada en marxa, ja no es nota el pes de les Harley. No obstant això, en aturat el pes es fa notar. Pràcticament totes les caigudes passen en aturat. El truc és parar la moto de manera que no hagis de fer maniobres i puguis sortir tot recte. Els mples carrers i els aparcaments de dimensions americans ho permeten.

Puc abandonar la moto si em canso massa?
Només la pots deixar en els punts de lloguer que trobem en camí. Passarem prop d'un cada dos o tres dies. L'empresa de lloguer no et retornarà els diners.

Haig de portar el meu casc?
El lloguer de motos proporciona gratuïtament fins a dos cascos per màquina. Són cascos lleugers tipus "jet". Recomano portar els vostres propis cascos i agafar els del lloguer també. Segons les condicions climàtiques podey decidir a cada moment amb quin aneu més còmode. Podeu deixar l'altre en el minibús.
Podeu pujar els cascs com a objecte addicional a la cabina de l'avió a part de l'equipatge de mà.

Es pot fer el viatge amb cotxe?
En algunes poques ocasions s'ha afegit gent amb cotxe, sí. També podeu fer el viatge amb mi en el minibús.

VIATJAR EN GRUP

Com serà el grup?
Hi haurà entre 5 i 15 persones, tots són espanyols. En alguna ocasió s'ha afegit algú provinent de l'Amèrica Llatina. Normalment hi ha una barreja de parelles i persones que van soltes. La majoria té una edat de 45 anys a munt, però gent més jove també està benvinguda.

El grup es queda unit en la carretera?
Durant els primers dies cada grup desenvolupa el seu propi ritme i funcionament. Però normalment els grups queden molt units.

Disposarem d'un mapa de l'itinerari?
Us proporcionaré un roadbook detallat amb mapes i direccions exactes. Però en la realitat, el consultareu poques vegades. Abans de cada tram us explicaré l'itinerari i el pròxim punt de trobada. En algunis itineraris complicats em posaré davant del grup.

Què passa si em perdo?
Tindràs el roadbook com a referència i ens comunicarem per mòbil.

Què passa en cas d'una avaria?
La casa de lloguer es fa responsable de possibles reparacions. En casos extrems podem canviar la moto en diversos punts de la ruta. En cas d'una punxada depén de la modalitat d'assegurança si es responsabilitza la casa del lloguer de la reparació i la grua.

Quantes maletes puc portar i quin és el límit de pes?
Amb la majoria de les línies aèries pots portar una maleta de fins a 23 kg. Tenint en compte que canviarem d'hotel gairebé cada dia, recomano portar una maleta petita i no gaire pesada. És bona idea deixar un buit per a possibles compres i records.

No parlo anglès ...
No hi ha cap problema. Nosaltres us acompanyem durant tots els passos de la preparació i durant el viatge estarem les 24 hores al dia disponibles per a vosaltres. 


Les Carreteres

Com són les carreteres als Estats Units?
Moltes carreteres no estan en tan bon estat com les d'Europa. Els Americans paguen menys impostos i això es reflecteix en la qualitat de les infraestructures. Evitarem a prendre autovies, però en certs trams és inevitable, per exemple en les sortides de les grans ciutats o en punts on no hi ha alternativa.

Quin és el límit de velocitat?
Els límits varien entre els estats. Típicament es pot anar a 70 milles per hora en autovies (113 km/h) i 60 en carreteres (97 km/h). Els límits estan sempre ben indicats..

Hi ha molts controls de velocitat?
Realment hi ha poquíssims. Els radars fixos no existeixen, només hi ha patrulles amb pistoles làser. Hem passat viatges sencers sense veure ni un sol control de velocitat. Hi ha alguns punts amb controls freqüents, ja us avisaré abans.

 

Ruta 66 en Arizona

 

Hackberry, Arizona, en la Ruta 66

Devils Tower Wyoming, Ruta Costa a Costa

 

Devils Tower, Wyoming, en la ruta de Costa a Costa

 

Big Horn Mountains, Wyoming

 

En les Muntanyes Bighorn, Wyoming, en la ruta de Costa a Costa

 

Carretera solitària en New Mexico

 

A Nou Mèxic, a prop de la Ruta 66.