viatjar amb moto pels Estats Units:

Jocs de Bar a Amèrica

22 de Febrer 2021
Els americans van molt més lluny del billar, del futbolí i dels dards. Molts bars i pubs ofereixen uns jocs molt diferents; a primera vista ens costa entendre com funcionen. Sovint es capta de seguida els seus orígens en les condicions de vida de l'Oest Salvatge. A més, hi ha moltíssimes varietats regionals. Us explico els més divertits i recomano fortament provar-los. Els americans estaran encantats d'explicar-vos com funcionen. Així jugar també és una excel·lent manera de conèixer a la gent del poble.

 

Shuffleboard, la meva recomendació personal de joc de bar

Shuffleboard
Començo amb el meu favorit personal. Cal empènyer uns discos amb l'objectiu que es pareixen en tres zones de diferent puntuació. Gana l'equip que suma 21 punts. Si el disc cau pel fons o els laterals no compta. Es juga en equips de dos. És tècnicament difícil, però s'aprèn ràpidament. Per la meva experiència, les dones solen tenir més talent i sensibilitat que els homes. Però vigileu, el joc és altament addictiu.

Cornhole, un joc divertit i apte per als principiants

Cornhole
S'ha de tirar uns saquets d'un pes d'uns 450 grams cap a una plataforma de fusta. Si el sac cau pel forat al centre se suma tres punts, si es queda al costat compta un punt. El joc segueix fins que el primer jugador arribi als 21 punts. La distància de la diana sol ser d'uns vuit metres. Típicament es juga als patis dels bars. És un joc fàcil d'entendre i es pot comptar amb la sort del principiant.

 

Ferradures, un clàssic joc de l'oest americà

Horseshoes
També es coneix a Europa però està gairebé oblidat. Cal tirar una ferradura sobre un barra clavada en el sòl. El funcionament és semblant al "cornhole" però la veritat és que és tècnicament molt més exigent.

Claus i martell, un joc senzill i divertit

Hammer and Nails
Conegut per diversos noms més, és un joc senzill però divertit. Se suposa que té els seus orígens a Alemanya. Es pica el clau amb el martell fins que el clau es quedi completament enfonsat en la fusta. Qui requereix menys cops serà el guanyador.

Jugar a Jenga requereix molta destresa

Jenga, Wood Stack o Wood Tower
El sistema del joc recorda al Mikado. Es construeix una torre de blocs de fusta. Després s'ha de treure un per un i posar-ho damunt. L'estructura es tornarà cada vegada més inestable fins al punt que s'esfondri. El joc va inspirar als arquitectes que van dissenyar el gratacel 56 Leonard Street a Manhattan.

Beer Pong, un joc una mica perillós

Beer Pong
Després queda una infinitat de jocs de beure. El més famós és el "beer pong" o ping-pong de cervesa. Des del costat oposat de la taula cal encistellar un pilota de ping-pong en els gots de cirera de l'equip contrari. Si encertes, l'adversari està obligat a beure's el contingut. El joc és especialment popular entre els estudiants. Alguns bars organitzen tornejos. Com us podeu imaginar, és molt divertit però té els seus perills ...

Sens dubte, provarem algun d'aquests jocs en els nostres viatges amb moto:

Els viatges moteros en grup al 2021

Els Alps amb Moto: del 11 al 19 de Juny 2021
Coast to Coast amb Moto: del 05 al 24 de Juliol 2021
La Ruta 66 de Chicago a Los Angeles: del 31 de Juliol al 15 d'Agost 2021
La Ruta 66 de Chicago a Los Angeles: del 11 al 26 de Setembre 2021

En moto per la Ruta 66 a Missouri