De viatge pels Estats Units:

La curiosa connexió entre Billy el Nen i Ben Hur

04 d'Abril 2022
Ningú sospitaria que el destí del bandit Billy el Nen va estar directament relacionat amb l'esclavitzat corredor de carros a l'imperi Romà. Però a vegades, ficció i realitat es fusionen ...

A l'esquerra Billy el Nen, a la dreta Ramón Navarro en Ben Hur (1925)
Als 15 anys, Billy va entrar per primera vegada a la presó. Havia robat tèxtils a un bugaderia xinesa a Silver City. Va cometre l'error de la seva vida quan va decidir d'escapar-se. Va aconseguir feina a Arizona, però de cop es va trobar en mig d'un conflicte violent entre grangers, conegut com "la Guerra del Comtat de Lincoln". A l'estiu del 1878 una sèrie de tirotejos va acabar amb víctimes mortals.

Suposadament, Billy es la persona a l'esquerra
Perseguit per tot el territori, Billy es va dirigir al governador de New Mexico, que li va prometre l'indult a canvi de testificar. Però en aquells moments el polític tenia altres preocupacions: Lew Wallace estava a punt d'acabar la seva novel•la "Ben Hur" i no va retirar l'ordre de captura. Abans del judici previst, Billy es va trobar enxampat pel xèrif Pat Garrett. El seu caçador no va dubtar i el va matar amb dos bales a poca distància.

Governador Lew Wallace
La tomba de Billy el Nen encara es troba a Fort Sumner, a uns 70 kilòmetres al sud de la Ruta 66. Una gàbia la protegeix dels caçadors de souvenirs.

La tomba de Billy el Nen

Durant els nostres viatges per la Ruta 66 veurem el Palau del Governador al centre de Santa Fe, avui dia encara la capital de l'estat de New Mexico.

Fort Sumner a prop de la ruta 66

Els nostres Viatges amb Moto al 2022:

La Ruta 66 de Chicago a Los Angeles: del 14 al 29 de Maig 2022

Cap Nord: del 02 al 17 de Juliol 2022

La Ruta 66 de Chicago a Los Angeles: del 10 al 25 de Setembre 2022
En moto per la Ruta 66 a Missouri